Fiskeolje – de vanligste spørsmålene

Hvorfor leveres Dr. Baddakys Fiskeolje på mørke glassflasker?
Mørke glassflasker sikrer kvaliteten på omega-3 fettsyrer på best mulig måte. De beskyttes mot sollys og glass er fullstendig lufttett slik at omega-3 fettsyrene ikke harskner. Fiskeolje lagres ikke på plast, derfor selges for eksempel all tran til mennesker på glassflasker eller i gelatinekapsler.

Hvor lang er holdbarheten på Dr.Baddakys Fiskeolje?
Holdbarheten er angitt med best før dato på forpakningen. Etter at glassflasken er åpnet bør den forbrukes innen tre måneder. Er Dr.Baddakys Fiskeolje et rent naturprodukt? Ja, omega-3 fettsyrene er i sin opprinnelige form i naturlig fett. Det er kun tilsatt alfa-tokoferol (E-vitamin) som beskytter omeg-3 fettsyrene mot harskning.

Hvordan skal Dr.Baddakys Fiskeolje oppbevares?
Etter at flasken er åpnet er det best å oppbevare den i kjøleskapet. Hva er forskjellen mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer? Omega-3 fettsyrer stammer fra næringskjeden i havet og fra grønne planter. Omega-6 fettsyrer finnes først og fremst i frø, korn og vegetabile oljer. Begge fettsyrene er livsnødvendige og kroppen må få disse tilført. Omega-6 fettsyrer har færre umettede kjemiske bindinger, og derfor harskner ikke omega-6 fettsyrene så lett.

Hvorfor er ikke vanlig tørrfôr bra nok?
Tørrfôr til hund og katt er et meget praktisk fôr, lett å håndtere for oss mennesker. Tørrfôr er i regel velballansert for så å si alle viktige næringsstoffer. Unntaket er flerumettede fettsyrer fra omega-3 serien. Tørrfôr som selges i store papirsekker bør ikke inneholde lange omega-3 fettsyrer. Tilgang på luft blir veldig stor, og fôret vil harskne.

Hvilke dokumenterte effekter har omega-3 tilskudd?
I doseringer som vi anbefaler hjelper den mot flassing, tørr pels og røyting, den reduserer kløe ved hudlidelser og den stimulerer nyrefunksjonen. Fra forskning på mennesker vet vi også at den hjelper mot reumatiske lidelser, allergi og stimulerer mage-tarm kanalen.

Hvor får man kjøpt Dr.Baddakys Fiskeolje?
Man får kjøpt Dr.Baddakys Fiskeolje i flasker på 500ml eller bokser med 100 kapsler hos de fleste dyreklinikkene, veterinærkontorer og også hos noen Zoo-butikker i hele landet.

Hva er forskjellen mellom Dr. Baddakys Fiskeolje og vanlig tran?
Dr.Baddakys Fiskeolje produseres ved rensing av fiskeolje og inneholder derfor lite vitamin A og D. Tran produseres fra torskelever. Torskelever inneholder mye Vitamin A og D. Inneholdet av omega-3 fettsyrer er mye høyere i Dr.Baddakys Fiskeolje sammenlignet med tran. Dersom du fortsatt lurer på noe, kan du sende oss en e-post: post@drbaddaky.no